babsan22

Alla inlägg under mars 2011

Av Barbro Åberg - 5 mars 2011 09:49

..och solen lyser även idag från klarblå himmel. Helt underbart och man känner verkligen hur livsandarna återvänder till kroppen. Fast idag vaknade jag med huvudvärk så det va inte så jättetrevligt men det går över.

Sitter med en kopp te och skriver. Har spelat lite kort med Emma nu på morgonen. Andreas sprang ner till Millan för hon skulle skjutsa ungarna till sydpoolen. Får se om jag ska hitta på nåt med Emma nu när hon är hemma, vi kanske ska ta och gå på Heron å kolla Harry Potter, den har jag inte sett än och vill gärna se den första gången på bio. Måste lämna tillbaka skidorna innan klockan 1 oxå. Kan vi göra på vägen och sen åka direkt. Första börjar halv 3 och filmen är 2,5 timme så den är klar vid 5. Skulle va kanon ju. Kan jag förbereda middan innan så Mats kan fixa det när vi är borta. Undrars va vi ska äta?? Har ju kassler i kylen, kanske en kasslergratäng med pasta. Koka bandspagetti, göra en champinjonsås, skära kassler, rör ihop och in i ugnen med massa ost..! Kan inte bli bättre, eller enklare heller.

Bara hoppas att Emma är lika förhoppningsfull som jag och att hon vill följa med.

  Nä nu är det dags för melodikrysset igen. Tjillevipp!!

Av Barbro Åberg - 4 mars 2011 18:38

Av nån konstig anledning har jag varit jättetrött den här veckan, vet inte varför för så sent har jag inte kommit i säng. Ska bli skönt med sovmorgon iallafall.

  Just nu håller vi på och inviger den nya fritösen, spejsad värre. En liten vinge som snurrar runt pompan i varmluft. Behöver inget extra fett alls till köpepompa annars är det en matsked. Börjar dofta gott. Tar lite längre tid än i ugn eller fritös men om det blir ett bättre resultat och mycke mindre fett så är det ju helt klart värt det!

Ska strax dra igång stekpannan med kantarellerna och sen så ska köttet stekas. Fick bli lite hjortbiff idag. Och så vitlöksbearnaise, klart godast!

  Tyvärr så har jag tvättstugan idag, avbokade ju den i måndags för att jag och Andreas va på bio. Så tog jag fredag kväll så jag fick med Emmas tvätt från skidresan samtidigt. Ingen rast och vila idag inte. Fast det är ju inget på dumburken ändå, lets dance eller om det är nån melodifestival, vet inte. Kan ske kan flirta till mej en filmkväll (om jag lyckas bli klar i tvättstugan vill säja).

Nu ska jag börja med köttet så vi hörs imorgon.

Av Barbro Åberg - 3 mars 2011 16:04

..och solen skiner från klarblå himmel även idag. Snön börjar smälta så sakta och fåglarna kvittrar, fortfarande lite osäkra på om det verkligen är över men ändå lite vårligt. Oj det blev nästan lite poetiskt!!

  Idag va jag på vårdcentralen och tog bort såna äckliga "kärringvårtor"  (skinnflärpar som man får vid hals, under armar m.m.) Skönt att dom är borta men nu har man plåster typ överallt!! Nu kan man gå med linne i sommar utan att behöva bry sej!

Dagens middag blir spenatsoppa med kokt ägg och smörgås. Ska bli riktigt gott. Passar på att äta det innan Emma kommer hem för hon gillar inte spenat. Så soppan står på spisen och bubblar så det blir riktigt gottigott och äggen är kokta. Riktiga sprättägg från lokal "odlare" på landet. Lyckliga ägg!!     Ska snart skala dom så allt är klart.

  Imorgon är det fredag, då kommer min lilla tjej hem igen. Vi slåss och tjafsar men fan va jag saknar henne!! Mitt liv skulle va så mycket svårare och mer problematiskt utan henne. Fast samtidigt är det ganska lugnt utan..!

  Måste tacka Millan för att hon tagit hand om och roat min son under den här veckan!! Han hade haft ganska tråkigt sportlov annars. Fast imorgon ska Mats sluta tidigare från jobbet och så ska dom åka till Huddingebadet och bada innan det är dags att hämta Emma vid 5. Själv får jag gå hem och laga mat efter jobbet.

Undrar vad jag ska hitta för gott kött till den hemgjorda pommesen..?

Av Barbro Åberg - 2 mars 2011 16:47

Helt underbart att få sluta kl 4 på onsdagar och slippa kvällarna. Solen skiner från en nästan helt klarblå himmel och man börjar ana lite vår i luften. Snart kommer de omisskännerliga goa dofterna av blommor?? Nej. Grönt gräs?? Nej. Aaaah, hundskit!! Japp!! Undrar om alla hundägare är stelopererade eller är det så att hunden va så förbannat dyr att man inte har råd med bajspåsar kanske?? Säjer inget om hundskrället skiter i skogen eller nånstans där ingen går men när man får gå slalom mellan hundskiten på gångbanor och trottoarer eller slussa barnen runt alla högar på lekplatser och gräsplättar, då är det nästan att jag tar en egen bössa och går ut för att rensa lite. Fram för skottpengar på stelopererade hundägare, tja varför inte knäppa hunden oxå!! Så va det sagt!!    

  Idag blir det slöhögsmatlagning. Håller på och tinar en fiskgratäng som jag tog ur frysen. Förvisso hemgjord men inte idag. Hoppas räkorna gillar att bli micrade!!! Så förbaskat tråkigt att hitta på vad man ska äta varenda dag, får iallafall inte i mej allt protein som jag ska. Köpte proteinpulver sist jag var på StGöran men vilken äcklig konsitens. Smakar inget men det blir lite geléaktigt grynigt. Urrk!!

Får väl försöka ändå, måste!! Man kanske kan röra ut den i jos?! Måste jag testa.

  Så nu har jag fått gnälla lite så nu är jag nöjd. Over and out!

Av Barbro Åberg - 1 mars 2011 19:08

Idag har det väl inte hänt så värst mycket mer än att jag jobbat.

Jo förresten vi åkte till Elgiganten och köpte Tefals nya fritös, den som man inte behöver använda nån olja i knappt. Ska inviga den på fredag och fira att Emma kommer hem. Hemgjorda pommes och nån köttbit.

Sen hem och lagade mat, potatismos och fiskpinnar med remouladesås. Typ hundra år sen vi åt fiskpinnar, vi brukar köpa crispisarna istället. Mer fisk, mindre ströbröd. Vad jag kommer ihåg så va fiskpinnarna inte så platta som dom va nu!!

  Idag ska jag försöka komma i säng i tid. Fattar inte att det ska va så förbannat svårt att gå och lägga sej?! Idag är det iallafall inget intressant på TV vid 9 så det borde inte va nåt problem. Hoppa in i duschen och sen i säng, behöver det.

Nä nu ska jag in lite på fejjan och sen in i duschen. Tjillevipp!!

Om mej


Gjorde en gastric bypass operation den 11/1-11 och har berättat lite om vägen till ett lite smalare liv.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17
18
19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2011 >>>

Bloggar jag följer

ankanplankan.wordpress.com

hea71.bloggplatsen.se

bypassoperation.blogg.se

imsavimsas.blogspot.com

mygastricbypassoperation.blogg.se

alladessaliv.blogg.se

lenalindberg.bloggplatsen.se

eela.bloggplatsen.se

besöksräknare

Min gästbok

Arkiv

Tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

RSS

Besöksstatistik

viktgradering


Ovido - Quiz & Flashcards