babsan22

Alla inlägg under mars 2011

Av Barbro Åberg - 17 mars 2011 15:37

Skulle ha varit en jordgubbe på bilden!!

Av Barbro Åberg - 17 mars 2011 15:24

Helgen närmar sej med stormsteg och jag försöker tänka till hur jag ska hinna med det jag ska. Kanske ska passa på nu när Mats kommer hem att ta bilen till Ica och handla lite kakor, grädde, sallad. Tänkte göra tacopaj och skinklåda med lite sallad till och sen baka pinocciotårta med jordgubbar. Baka sockerkaka och så har jag bake-off bullar.

  Måste nästan göra skinklådan idag för imorgon kommer Micke och Millan upp för dom får inte va hemma, Mikkis ska ha tjejmiddag, så då blir det inte att jobba med nåt i matväg förutom våran middag. Får gå upp kl 6 på morgonen för att hinna med allt jag ska tror jag..

  Emma har gjort mej beroende av rostmacka med jordgubbsmarmelad. Hon kom med den briljanta idén i måndags, fast då köpte vi fel marmelad så det blev hallon. Gott det oxå men JORDGUBBSMARMELAD!!!!   ÅÅÅÅÅÅÅÅHHHH!! Helsåld! Tur att man bara får i sej max 2 annars hade jag kunnat tömma hela limppåsen. 2 rostmackor om dagen håller sorgen borta!!     

Av Barbro Åberg - 16 mars 2011 16:51

Solen skiner!!! Helt otroligt vad en lampa kan göra för välmåendet!!    

Synd att det just nu är lite kallt så att snön inte smälter så fort (om man nu ska klaga på nånting). Har hört att våra dagar blivit kortare igen pga jordbävningen för jorden rör sej lite fortare än normalt, vet inte vad jag ska tro om den saken. Hoppas att det är en skröna för jag vill ha längre dagar.

  Idag ska jag ansöka till Malmsjö skola för Emmas räkning, hon har fetlessnat på sina puckade klasskamrater i Björkhaga. Får vi se om hon får nån plats, håll tummarna.

  Håller på att laddar upp batterierna för megakalashelgen. Lördag fyller junior 9 år och då ska vi ha familjekalas och sen på söndag är det bowlingkalas. Skönt att slippa hålla i det själv.       

  Efter allt detta så ska jag på massage, mycket trevligt sätt att avsluta helgen på. 

Av Barbro Åberg - 15 mars 2011 17:24

Idag förärade kronprinsparet ett besök i Tumba. Herre djä..ar va mycke folk, helt otroligt att folk går ur huset för en sån sak!! Drällde av pensionärer som man aldrig sett förr men nu skulle det först fikas lite så dom hade en anledning att sitta hos oss och glo. Sen när allt va över så skulle alla andra fika så det vart knökfullt och skitmycke att göra. Och så personal som går och gnäller hela tiden över allt. Ont i huvet, arslet, hela kroppen och jag vet inte var jag ska vara, kan inte vara överallt, bla bla bla.... Lyckades börja städa köket tio i 4 och plocka undan efter lunchen men jag hann innan jag slutade halv 5.

  Nu ringde Mia och frågade om vi skulle gå ut på promenad, jätteskönt väder och solen skiner så det blir jättebra. En liten prommis innan det är dags att laga mat. Blir sen middag idag för Emma skulle iallafall inte hinna äta innan träningen. Man måste tydligen säja till varje tisdag att man slutar halv 5 så att maten kan påbörjas för att man själv inte hinner göra det. KARLAR!!!! Han är hemma ca 10 över 4 och vet att dom ska åka halv 6 till träningen och där emellan ska det ätas så att man inte får magknip. Jag slutar halv 5, e hemma tidigast kvart i och ska hinna laga mat och äta innan halv 6.  Grrrrr!!

  Nä nu måste jag gå, tjillevipp!!

Av Barbro Åberg - 14 mars 2011 15:33

Idag började jag jobba halv 7 istället för 7. Hade 16 stora räkmackor till kl.8 så det va bra att vara lite tidigare. Fick sluta halv 2 istället så det va jättebra eftersom jag va till vårdcentralen med Emma igen och kollade hennes fötter. Hant jag hem och slänga tvätten i maskin innan jag mötte henne så vi gick dit. Fick remiss till nån ortoped verkstad i södertälje som har fot/skoinlägg. Ska testa det i 2-3 månader. Funkar det inte så får vi höra av oss igen och då få remiss till ortoped.

  Idag ska jag laga laxpasta hade jag tänkt. Har en massa mat i frysen som måste ätas upp innan den blir förstörd. D va ganska mycke lax så det går väl bara åt hälften gissar jag. Undrar om jag ska koka lite grönsaker till oxå. Ungarna gillar ju blomkål och broccoli..

  Tänkte jag skulle skippa träningen idag och försöka städa av lite hemma istället eftersom man får främmat till helgen. Har så förbaskat ont i höfterna idag så det känns inte som nån bra idé att stretcha och sparka och sånt.

  Solen skiner, fåglarna kvittrar, snön smälter, livet är underbart!!

Av Barbro Åberg - 13 mars 2011 13:13

Vädret är grått och trist, 4 grader varmt, skulle inte bli förvånad om det börjar snöa snart. Dagens ironi!!

  Skulle behöva städa lite men orkar inte. Ledsnat på att själv gå och plocka efter 4 personer, räcker att plocka efter mej själv!

  Kokade sockerlag för jag tänkte göra fruktsallad till efterrätt, den blev lite tjock men tänkte inte mer på det utan ställde kastrullen åt sidan för att svalna. När jag sen skulle röra om i den så fick jag knappt den vispen så det va bara att hälla i mer vatten och koka om. Hoppas jag lyckades bättre den här gången.

  Plockade fram schnitzel till middag. Har inte bestämt om jag ska göra med ost och skinka i eller om jag gör en enkel. Frågar jag familjen så blir det med ost och skinka helt klart! Sen har jag kokt potatis i kylen som jag tänkte steka i nya fritösen och se hur det blir. Borde ju inte bli lika fet helt klart.

        Wienerschnitzel med rösti

Av Barbro Åberg - 13 mars 2011 09:38

Idag var det inte lika skönt väder. Förvisso plusgrader men var är solen??

  Har vägt och mätt mej nu på morgonen och konstaterat att de senaste 6 veckorna har jag gått ner 1 kilo i veckan, normalt ja men väntar fortfarande på det berömda viktraset.. Tänkte ge er lite siffror idag.

Vikt  - 16 kilo

Lår   - 7 cm

Stuss  - 9 cm

Höft  - 7 cm

Midja  - 10 cm

Bröst  - 8 cm

Arm   - 3,5 cm

Har ju hänt lite granna men man ser det ju inte själv. Tycker jag ser lika dan ut som innan, nja kanske lite mindre mage då.

Mats gnällde över att tuttarna blivit mindre!    Skönt tycker jag.

  På tisdag kommer våran kronprinsessa med prins hit till Tumba, ska tydligen ha nåt att göra med earth hour och miljöarbete. Fattar inte varför dom ska hit i huvud taget. Lägg ner kungahuset, dom kostar bara en djävla massa pengar (som dom dessutom har själva). Låt dom bli självförsörjande!!

Av Barbro Åberg - 12 mars 2011 15:35

Dagen började med att när jag gick upp vid 9 så kom Andreas och frågade om han fick leka med Caesar. Ja så det va bara att klä på sej, käka lite frukost och köra iväg honom till Kagghamra där Caesar bor. Hemma igen vid tjugo över 10, lite sen till melodikrysset men hade lyssnat i bilen.

Efter det va klart så ringde jag till mamma som vanligt, inte bryta några rutiner.

  Tog det lite lugnt, käkade lunch och sen åkte vi till maxi med barnens Tv som vi köpte i julas. DVD:n visar svart/vit bild så fort man slår över på den. Dom skulle ta in å laga. Hoppas det funkar.

  Sen åkte vi till centrum för att lämna in tips och jag skulle ta ut ett paket. Handlat jeans på tradera till Andreas för 10 kronor, mycket överkomligt!!

  Så pratade vi med Göran och Carola och bestämde att vi ska dit på tacomiddag. Det va bara in i affären å köpa avocado till guaccamole, lite gräddfil, salsasås och mjuka bröd. Göran ska upp tidigt imorgon för han ska flyga till London men det behöver ju inte bli så sent. Carola ska titta på melodifestivalen så vi får se om vi åker hem i samma veva. Är INTE road av den!! Tycker dom kan lägga ner eländet helt och hållet.

Får se om jag har ork, tid och lust att höra av mej igen idag, annars blir det imorgon. Invägningsdagen!

  Och nu sitter jag här och skriver vid köksbordet med Emma mitt emot. Hon sitter och spelar nåt spel med massa pling plong i.

Om mej


Gjorde en gastric bypass operation den 11/1-11 och har berättat lite om vägen till ett lite smalare liv.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17
18
19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2011 >>>

Bloggar jag följer

ankanplankan.wordpress.com

hea71.bloggplatsen.se

bypassoperation.blogg.se

imsavimsas.blogspot.com

mygastricbypassoperation.blogg.se

alladessaliv.blogg.se

lenalindberg.bloggplatsen.se

eela.bloggplatsen.se

besöksräknare

Min gästbok

Arkiv

Tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

RSS

Besöksstatistik

viktgradering


Ovido - Quiz & Flashcards