babsan22

Alla inlägg under februari 2012

Av Barbro Åberg - 16 februari 2012 19:11

  Raggmunk med stekt fläsk och lingonsylt!!    

Av Barbro Åberg - 16 februari 2012 16:15

Så var ju den förbannade kylan tillbaka så man var tvungen att ikläda sej täckbyxor imorse igen. Inte nog med att man ska stuffa fram med tjocka extra byxor så har dom plogat som jag vet inte vad eller inte alls!! Allt blir ju så mycke enklare!! Nåja man bränner väl nån stackars extra kalori!!

  Idag blir det raggmunk med stekt fläsk till middag. Fick tipset av Annika här om dagen så jag måste prova. Lägger man ut en liten stänkare på facebook så får man många bra förslag. Igår åt vi enchilladas med kyckling, mycket gott!!

  Imorgon hade jag tänkt göra vitlöksmarinerad kycklingfilé med råstekt potatis men eftersom jag använde kycklingen igår så får det väl bli nån gammal självdöd hjort eller nåt! Får inte ta för lång tid att fixa till för jag slutar halv 5 och vid 7-halv 8 ska vi va och bowla i Vårby. Blir nog bra.

  Nu måste jag börja med maten så Andreas hinner äta innan träningen.

Tjillevipp!!

Av Barbro Åberg - 15 februari 2012 17:47

Dagen har gått i stressens tecken. Astrött och har ingen som helst lust att poweryoga idag men kanske blir bättre när man kommer iväg.

Middagen blev enchiladas med kyckling. Gott men spicy.

  Ska hämta Andreas och tjejerna från karaten vid 7 till att börja med och sen är det bara åka hem och byta om för att åka iväg igen.

  Emma och hennes kompisar såg idag en reklamfilm på skolan om utrotningshotade och fridlysta djur som på ett eller annat sätt störs av människan. Bl.a dödas för deras vackra päls skull m.m Så nu har tjejerna skapat en blogg och ska försöka få sponsring av olika slag för att skänka pengar till katthem, wwf och andra hjälporganisationer. Gå in på bloggen, sprid namnet och hjälp dom gärna i kampen!!

www.hrdn.bloggplatsen.se. Tack!!

Av Barbro Åberg - 14 februari 2012 20:34

Alla  s dag, Valentines day, dagen i kärlekens tecken!! Hoppas alla har blivit uppmärksammade på denna dag!

  Dagen började med att börja en halvtimme tidigare, alltså halv 7, för det var 10 landgångar beställt till kl 7. Sen hade jag 15 klämmor med philadelphia och kalkon till halv 9, 3 smörgåstårtor som skulle dekoreras till kl 9, 4 stora räksmörgåsar till halv 9 och 6 räksnittar till kl 9. Tog liksom aldrig slut.

Tur att Louise började 7 istället för kl 9 för annars hade jag suttit i skiten ordentligt!!

  Men vi hann med allt vi skulle så dagen flöt bra.

Gått otroligt mycke semlor, hjärtebakelser och vaniljhjärtan idag. Folk är helt hysteriska så fort det är nåt komersiellt! Bra för affärerna dock! 

  När jag kom hem hade Mats skalat potatis så jag gjorde hasselbackspotatis. Hade köpt en bukett med tulpaner till min älski och fick en egen bukett tillbaka.   

Hade köpt en varsin chokladkaka med nallar på till barnen och Mats som dom fick vid sin tallrik.

Sen gjorde jag kantarellsås och stekte oxfilé. Gotti gotti!!

  Vid halv 7 skjutsade jag Emma till hennes sångkurs och jag drog till Maxi och handlade lite under tiden. Ju längre vi kom hemifrån desto mer började det snöa och nu vräker det ner stora vita flingor. VILL INTE HA MER SNÖÖÖÖÖ!!!! Vill ha VÅÅÅÅÅÅÅÅR!!! 

                  

Av Barbro Åberg - 13 februari 2012 15:08

Måndag = tvättstuga!!     Varför ändra ett vinnande koncept?? 

  Idag blir det antingen laxpasta, men vi åt pasta igår, eller fisksoppa som jag fick tips om från Carina. Lät ju inte helt fel! Kan ju ha lite potatis i och lök så blir det lite matigare. Har nog morötter oxå tror jag.

Så får det bli. Kan man göra lite varma mackor eller bara ha skogaholmslimpa med ost.

  Dagen förövrigt har varit stressig med beställningar och grejer som tar slut mitt i allt. Nåja, släppte vid 2 och gick hem!! Har sagt till chefen att jag gärna jobbar 7-halv 4 alla dagar men det går inte tydligen. Så då går jag 2 när jag slutar. Skulle va ganska skönt att jobba till halv 4 för då hinner jag städa ur köket, göra klart sånt som behövs eller beställa varor.

  Nu ska jag åter till tvättstugan! Tjillevipp!!

Av Barbro Åberg - 12 februari 2012 18:20

Nu har jag varit på stöldturné hos bror min.

  När vi kom ut så var maten nästan färdig. Jag hoppade in i bilen och hämtade mamma för hon skulle oxå vara med.

Tankade i henne en gin å grappo innan middagen.

  Jag satte igång med skagenröran till förrätten, dukade bordet och drack gin å grappo (gott!!).

Förrätt: Toast skagen

Varmrätt: hjortskonk med potatisgratäng och rosépepparsås, stekta tomater med mozzarella

Dessert: Kaffe och white lady tårta med färska hallon.

Sen var Barbro så äckligt mätt så jag visste inte om jag skulle gå och sova, kräkas eller helt enkelt bara dö en smula.

Vid halv 10 ville mamma hem och sova så jag skjutsade hem henne.

Vi kom i säng vid halv 1.

  Upp vid halv 10 efter en natt av grova snarkningar och nästan skilsmässa.

Fixade frukost, jag gjorde engelska muffins, Roine gjorde fattiga riddare och Eva koka te och slängde fram grejer på bordet. Blev en sen frukost trots lagarbetet. Vi var inte klara förrän efter 11.

  Då gick Roine och flådde en hjort som hängde i kylrummet så hjälptes vi åt att stycka den sen. Eller han styckade och jag petade runt lite och försökte se ut som att jag visste vad jag höll på med!!

Strax efter 1 tog vi med resten av tårtan och gick hem till mamsen för fika.

Efter fikat körde Roine och jag in en var sin kärra med ved så hon klarar sej en stund.

  Sen gick vi hem till dom och malde det sista köttet till färs, packade ihop och åkte hem. Vi var väl hemma vid kvart i 5 ungefär.

Mats körde ner bilen i garaget och jag började med maten.

Köttbullar på färsk hjortfärs och mac an´cheese. Gott blev det.

  Nu väntar jag på att Andreas ska duscha färdigt så får jag hoppa in och värma mej för nu fryser jag satan!!  20,7 grader inne. Tofflor, tröja, kofta och leggings. KAAAAAAALLT!!!!!!!!!

Hoppas jag får bort blodet från min tunika imorgon. Ska bli intressant!!

Av Barbro Åberg - 11 februari 2012 10:43

Sitter här med mitt (och mammas) vanliga lördagsnöje. Melodikrysset. Idag var det svårt som f-n. Hoppas mamma lyckats bättre!!

  Klockan 1 ska vi upp till grannen och gratta lilla Jonathan som fyllde 1 år i torsdags.

Sen har jag beställt tårta till klockan 3 som vi ska ha med till brorsan. Ska köpa med en hink räkor dit oxå. Vi ska åka dit direkt efter kalaset, undrar vad vi ska få för middag. Nåt självdött sa Roine så det blir väl hjort eller nåt.   

  Ska passa på att gratta mamma oxå och inte bara Wilma. Vi var ju aldrig över när mamma fyllde för det var snorhalt på vägarna just då. Får se om hon vill va med på middagen oxå eller om vi ska gratta henne imorgon innan vi åker hem. 

  Ska ner i förrådet och kolla efter lite lakan till bror för hans kära ex plockade med sej allt hon orkade bära när hon drog!! Är inte säker på att jag har så mycke men nånting ska jag väl hitta.

Av Barbro Åberg - 10 februari 2012 19:55

Eller hur Annika!!   

Fredag, fredag, fredag, FREDAG!!! Tyvärr så hinner man bara blinka så är man tillbaka på jobbet!!

Imorgon är det 1-års kalas för grannens Jonathan och sen ska vi åka till brorsan och sova över. Passa på att gratta både mamma och Wilma (brorsdotter).

Till middag blev det pizza. Mats och jag delade på ett tefat, 1/3 till mej och 2/3 till Mats. Får se vad min mage gillar middan. Än så länge är det lugnt! Medan vi väntade så blev det en lonkero för mej och en öl för gubben. Han blev klar ganska fort men jag sitter fortfarande och suger på min burk 2 timmar senare. Väntar på att få hoppa in i badet som just nu är upptaget av Emma. Slutar med att det blir en dusch istället.

  Ska packa ner det vi ska ha med oss oxå fast det hinner jag imorgon. Ska bara softa ikväll. Ska snart gosa med Herr Gusto för att få mej en kopp kaffe innan jag somnar i soffan med datorn i knät!!

Han var snäll och fixade en latte till mej!! Var och kollade till Emma i badet så hon inte somnat.

  Funderar på att dricka upp mitt kaffe och sen hoppa i säng och läsa lite om Eragon så jag blir klar med den nångång. Millan undrar säkert snart vart jag gjort av med boken!?!    

Om mej


Gjorde en gastric bypass operation den 11/1-11 och har berättat lite om vägen till ett lite smalare liv.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
<<< Februari 2012 >>>

Bloggar jag följer

ankanplankan.wordpress.com

hea71.bloggplatsen.se

bypassoperation.blogg.se

imsavimsas.blogspot.com

mygastricbypassoperation.blogg.se

alladessaliv.blogg.se

lenalindberg.bloggplatsen.se

eela.bloggplatsen.se

besöksräknare

Min gästbok

Arkiv

Tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

RSS

Besöksstatistik

viktgradering


Ovido - Quiz & Flashcards