babsan22

Alla inlägg under juni 2011

Av Barbro Åberg - 22 juni 2011 20:03

Idag var det en hel del att göra på lunchen så jag fick snällt gå på Lidl och upphandla lite grönsaker till imorgon för det mesta tog slut. Vill inte ha för mycket grejor kvar imorgon eftersom vi inte har lunch på midsommarafton och sen är det stängt på lördag. Själv är jag ledig fredag till söndag, ska bli skönt!!

  Vi ska till kompisar i Sjärnhov över midsommar, var ett tag sen som vi var och hälsade på dom. Blir nog trevligt. Vi skulle bli några stycken fler än bara oss.

  Idag var jag på massage oxå, riktigt ont men skönt efteråt. Kan man leva på ett litet tag iallafall. Skulle höras av efter semestern om ny tid.

Pga av sen massage så blev det lasagne ur frysen och värma i micron. Funkar ju det oxå. Ungarna gnällde inte iallafall men det gjorde ju Mats som gjorde varma mackor.

Nu har jag tittat på massa matprogram och fått lite idéer om kulinariska rätter. Kors vad mycke gott det går att göra.

Av Barbro Åberg - 21 juni 2011 18:57

Jobba, jobba, alltid bara jobba! Nedräkningen håller på för fullt, 12 arbetsdagar kvar. Vill inte räkna alla dagar för då låter det så länge!!    

  Idag är det ett jag kan inte riktigt bestämma mej-väder. Solen skiner, spöregnar, nä nu åskar det och så skiner solen.... Konstigt. Vädret kanske är en pms-kvinna?!

  Idag gjorde jag snabbgulasch. Så himla gott och enkelt. Dessutom går den på 20 minuter från du startar. Ska konkurrera lite med ankanplankan och slänga in ett recept. Vara lite wild and crazy!!


       Snabb gulaschsoppa 4 portioner

2 hackade gula lökar                    2 hackade vitlöksklyftor

1 msk margarin                             2-3 tsk paprikapulver

2 msk tomatpuré                          4 tärnade potatisar el 4dl fryst tärnad

1 liter vatten                               1 köttbuljongtärning

1 msk koncentrerad köttbuljong  1 stor tärnad röd paprika

300 g köttfärs                            1 msk margarin

1 tsk salt                                     2-3 tsk mald spiskummin

Tillbehör: Creme fraishe och ett gott bröd

1. Fräs lök och vitlök med paprikapulvret i margarin några minuter.

2. Tillsätt tomatpuré, potatis, vatten, buljongtärning och köttfond. Koka upp och koka under lock ca 5 minuter eller tills potatisen är mjuk.

3. Fräs under tiden köttfärsen i en stekpanna. Lägg ner färsen tillsammans med paprikatärningarna i soppan. Krydda med salt och spiskummin. Koka soppan ca 5 minuter. Smaka av och servera med en klick creme fraishe och bröd.

Gott, snabbt och enkelt!


                           

Av Barbro Åberg - 20 juni 2011 15:47

Lugnt på jobbet idag. Har alla tagit semester??

Lite skönt förvisso.

Hem till tvättstugan som vanligt!! Mitt måndagsnöje!

Ungarna sitter och spelar nåt krigsspel. Andreas blir skitgrinig för han dör hela tiden. Riktigt dålig förlorare.

Sitter och funderar på vad vi ska ha till middag. Finns en falukorvsbit i kylen och några kabanosser. Kanske ska göra en fuskpytt med potatis och korv med lite ägg till?! Blir extra proteiner. Har lite problem med recept så jag får väl tänka ihop nåt kulinariskt ändå!!    Tar en skvätt här och en skvätt där, ibland blir det bra och ibland inte så jättebra. Kommer man inte med egna förslag så får man äta det som bjuds helt enkelt!

  Nu börjar det regna igen och solen som sken så fint när jag gick hem. Behövs ju en del regn men nu vill jag ha solsken igen. Den lilla färg jag lyckats få håller ju på att försvinna. 

Av Barbro Åberg - 19 juni 2011 15:59

Regnet öser ner och det är riktigt grått och trist.

Kom hem från brorsan idag och kan säja att jag inte har lust att göra nånting.

Tänker nog dra igång en film på Andreas TV för Emma sitter och spelar nåt pangpangspel i vardagsrummet.

  Undrar vad jag ska titta på för film?! Lite tecknat kanske?? Lagom underhållande.

  Till middag skulle det bli chicky bits som vi kör i tefal-fritösen. Så smidigt när man kan fritera utan fett. Blir såå goda fast dom ser ut som små köttbullar, alldeles runda.    

  Nä lika bra jag slutar nu för jag kan inte ens stava ordentligt.

Hörs imorgon. Tjillevipp. Kanske ska väga mej imorgon, det va ju ett tag sen.

Av Barbro Åberg - 18 juni 2011 14:39

Igår åkte vi till min bror direkt efter att jag kom hem. Bara packade iordning det vi skulle ha med och sen åkte vi på en gång. Ska stanna till imorgon.

  Idag va vi och fikade hos mamma och pappa och passade på att gratta honom på namnsdagen. Plockade lite blommer på vägen dit. Tyvärr så har det mesta redan blommat ut så det lär inte bli så värst mycke blommor till midsommarstången.

  Ikväll ska vi till föräldrarna på middag oxå. Mamma hade redan börjat med steken kände jag nu när vi var där. Ska gå över sen och hjälpa henne med att skala potatis och duka bordet för hon har så ont i sitt ben så hon ska helst bara sitta och ta det lugnt. Hon var in på skiktröntgen i onsdags så får vi hoppas att dom hittar nånting som går att göra nåt åt.

  Igår gick vi ner till sjön med barnen så att dom skulle få bada, det var 16 grader i vattnet så dom startade bastun för att värma sej. Vi blev kvar till halv 12 för dom tyckte det va så skönt att basta. Dom var ner till sjön idag oxå och bastade och badade. Galningar! Roines dotter Vilma kom hem till slut för hon frös så hon skakade så hon följde med när vi gick till mamma och fikade.

  Nä nu ska jag gå ner och umgås lite med broder och se vad dom gör.

Återhöres imorgon!! Tjillevipp!

Av Barbro Åberg - 16 juni 2011 17:38

Dagen har flytit förbi utan större blessyrer. Har gått riktigt bra faktiskt. Känner mej lite trött bara men det går väl över.

  Lyckats få i mej 3 glas vatten på jobbet, mycke tack vare Pethras tjat.   Brukar inte få i mej så värst mycket vatten på en dag så det behövs lite tjat!! 

Ja jag har dessutom lyckats få i mej lite ytterligare här hemma.

Började morgonen vid kvart över 6 med mina piller till ½ glas fruktsoppa. 1 fralla till frukost vid halv 8 med philadelphiaost, skinka, sallad, gurka, tomat och paprika.

½ kopp kaffe med mjölk vid kvart över 8. Kl 10 var det lunch med flygande jacob och lite rivna morötter. Fika vid halv 1 och då blev det 1 kopp kaffe med mjölk och 1 äppelmazarin. Kl 3 tog jag en bit skepparbröd med vitlöksost. Till middag vid kvart i 5 tog jag 2 crepes med champinjonfyllning, 1 glas lättmjölk. Under dan har jag druckit 4 glas vatten = 1,2 liter och håller på att tömma min flaska på 0,5 l.

Nackdelen med att dricka så mycke är att man blir kissnödig hela tiden. Fördelen är att ögonen inte fastnar i ögonlocken när jag sover.

Av Barbro Åberg - 15 juni 2011 18:25

Idag har det varit ganska lugnt. Kollade inte ens hur många lunch vi hade idag.

  Potatissalladen blev iallafall jättegod. I did it!!

Fick skjuts från jobbet oxå av min lille gubbe. Passade på att handla hem yoghurt, saftsoppa, kräm och annat tungt när jag fick åka bil. Det är ju sommarlov nu så man får se till att det finns grejer hemma till frukost, lunch och mellis. Glömde köpa bröd kom jag just på. Nåja finns lite kvar så dom klarar sej imorgon.

  16 arbetsdagar kvar till semestern. Ska bli sååååå skönt. Vi drar till Finland direkt så har vi det gjort så kan vi softa de 3 sista veckorna. Åka till svärmor, mamma, lovade ungarna åka till Grönan. Lite andra dagsutflykter. Kanske kan ta nån båt ut till skärgårn typ Fjäderholmarna eller nåt..? Vi hittar nog på nåt.

  Idag fixade Mats maten. Har är specialist på grytan han gör. Strimlar pic-nicbog och steker, sen kryddor vet ej vilka, cashewnötter, mjölk och grädde. Ris till det. Han och Emma käkar stekt banan till. Blir lite som flygande jakob. Gott är det iallafall (utan banan). Ännu godare när man slipper göra det själv!

Av Barbro Åberg - 14 juni 2011 18:20

Glömde ju tala om varför det inte blev nåt skrivet igår.

Slutade 14.00 och hastade som vanligt hem för att ha tvättstugan. Va där till fem i halv 3. In med allt och sen hem och gjorde pannkakssmet.

  Plockade lite hemma tills det va dags att gå till stugan igen vid kvart över 3. In med allt i torktumlare och torkrum och hem igen.

Började steka pannkakor. 10 över 4 kom Mats hem och fick ta över stekning så jag och Emma kunde börja äta.

  5 i halv 5 så gick hon och jag till stugan för att vika och ta hem allt.

10 i 5 åkte vi till skolan för att hon och hennes klass skulle ha klassfest. Där var vi 3 föräldrar som fixade i ordning med godis, chips, popcorn och läsk. Gick även runt och satte upp tipspromenadsfrågor.

  Mellan 18-21 var det fest med lekar och dans, fullt ös!

Mitt i allt kommer då lilla Barbro på att hon inte köpt nåt till fröknarna för idag tisdag så var det skolavslutning.

  Tjugo över 9 åker vi från skolan, skjutsar hem Mikaela och sen drog jag och Emma till ICA Maxi som har öppet till 22. Var där 5 över halv 10 och ute igen 10 i 10. Klockan 10 var vi hemma igen.

Då bredde jag en knäckemacka och satte mej i soffan och läste lite och sen vid 11 gick jag och la mej. Därför blev det inget skrivet igår.

Klockan ringde 10 över 5 imorse! Inte så jättepigg!

Om mej


Gjorde en gastric bypass operation den 11/1-11 och har berättat lite om vägen till ett lite smalare liv.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13
14 15 16
17
18 19
20 21 22 23
24
25
26
27 28 29 30
<<< Juni 2011 >>>

Bloggar jag följer

ankanplankan.wordpress.com

hea71.bloggplatsen.se

bypassoperation.blogg.se

imsavimsas.blogspot.com

mygastricbypassoperation.blogg.se

alladessaliv.blogg.se

lenalindberg.bloggplatsen.se

eela.bloggplatsen.se

besöksräknare

Min gästbok

Arkiv

Tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

RSS

Besöksstatistik

viktgradering


Ovido - Quiz & Flashcards