babsan22

Alla inlägg under oktober 2011

Av Barbro Åberg - 19 oktober 2011 17:57

Dagen började med att det var strömavbrott i centrum igår så dom hade fått stänga hela panget så det var fullt med disk och ostädat överallt när jag kom så det var bara starta diskmaskinen och dra igång.

  Redan där lyckas man halka efter lite i tidsplaneringen för jag har inte så mycke att spela på om morgonen för att hinna det jag ska innan öppning.

  Förutom det så hade jag dessutom beställning av mackor att göra innan jag kunde börja med de vanliga morgonmackorna.

  Dagen fortsatte i samma tema med mycke att göra och väldigt grötigt. Slutade med att jag fick stanna över en halvtimme så tjejerna hann fika lite så dom skulle orka hela kvällen.

  In på Ica och handlade lite och hem. Familjen hade förberett med det som fanns hemma så jag gjorde en guaccamole lite snabbt, hällde upp riven ost och tog fram tortillas och gräddfil. Sen blev det tacos!! Gott!

Den rätten är den jag saknar mest efter operationen för man kan inte sitta och doppa chips i gucca eller ta hur mycke grönsaker som helst för man blir äckelmätt alldeles för fort. Och tacos är ju tyvärr en rätt som kan ätas mycke, ofta och länge, länge!! Då!! Inte nu! Snyft...    

Av Barbro Åberg - 18 oktober 2011 17:40

Idag har det varit en konstig dag. Först jättelugnt och sen blev det asmycket på kort tid och sen blev det lugnt igen.

Och när jag skulle gå hem så såg jag att det ösregnade. Tur att jag hade paraply på jobbet som jag glömt där förut. Fast jag var helt dyngsur om benen från halva låren och ner trots paraply för det blåste i sidled. Tur att man bara skulle hem så man kunde byta kläder direkt.

  Idag ska jag bara ta det lugnt, var lite inne på att dra och träna men har begynnande huvudvärk och ont i kroppen så jag ska nog bara softa idag. Kanske för en gång skull komma i säng i tid!!    

Av Barbro Åberg - 17 oktober 2011 18:42

  Mycke att göra innan lunch, under lunch och efter lunch. Skitjobbigt att gå hem 14.oo på en måndag för man hinner inte förbereda det som ska va under dagen eller fixa nåt till morgondagen så det blir lättare men annars är det ju skönt att sluta tidigt.

  Som vanligt hem till lilla tvättstugan.

Till middag blev det stekt gösfilé, potatismos och smögensås. Gott!!

Och nu står det en äppelpaj i ugnen. Fick äpplen av Mia igår så då måste man ju göra nåt av dom!! Ska nog göra en äppelkaka som jag kan slänga i frysen oxå så dom inte blir förstörda. Vad mer kan man göra?? Äppelmos kanske. Fast det är ganska fasta och syrliga äpplen, men kan ju prova!! Kan man börja äta havregrynsgröt på morgonen om man har gott mos till. Åh måste ju pröva Ankans havregröt vart jag nu gjorde av receptet. Kanske kan få det igen om jag ber snällt!!    

Av Barbro Åberg - 16 oktober 2011 19:45

Millan hängde med hem efter korvgrillningen och vi tog en kopp kaffe och spelade lite kort.

Efter hon gått så vattnade jag blommorna och planterade min lilla aloe   planta som jag lånade när vi var i Turkiet. Hoppas den blev glad nu när den fick lite jord?! Skulle behöva plantera mina änglatrumpeter oxå så dom inte dör i vinter. Dom står i blomlådan på balkongen just nu.

  Sen var det bara att byta om och Mia hämtade mej tjugo i 5 för poweryoga. Börjar riktigt gilla det. Tiden flyger i väg på det passet.

Hem och laga mat och sen hoppa in i duschen. Nu är jag ren och fin och varm för en gång skull. Funderar på om jag ska hoppa i säng men det kanske är lite tidigt?!

  Måste väl fixa tvätten innan så jag slipper det imorgon eftersom det är lite ont om tid då.

Av Barbro Åberg - 16 oktober 2011 12:37

Har haft svärisarna här hela helgen så det har varit lite rörigt. Nu har dom åkt så lugnet är återställt.

  Igår fick jag tag i tandläkaren och fick en tid till 12, thank god! Hoh gjorde en provisorisk lagning så jag skulle slippa ha ont men så fick jag en tid till "min" tandis för en kommande rotfyllning. Inte riktigt det beskedet jag ville ha men vad gör man. Tandläkaren är ju inte ett ställe som jag glatt inställer mej hos! HATA!!

Det glädjande i det hela är att jag betalar för tandläkarförsäkring varje månad så jag behöver inte betala en enda krona för varken undersökning eller rotfyllning. Tjohooo!

  Åkte hem med bedövning i halva huvet (den släppte vid 5 som först!) och hämtade la familja så åkte vi till Kungens kurva och letade efter vinterskor till den lille sonen som växer så de knakar. Hittade tillslut på Stadium ett par gortexkängor med högt skaft.

  Var på elgiganten och köpte en pensionärstelefon till svärfar oxå. Stora knappar och enkel diplay, inga konstigheter på telefonen heller.

  Sen fixade jag råstekt potatis och hemgjord fylld schnitzel med vitlökssmör till middag. Mats lillebror Magnus och hans tjej Anna kom över oxå. Dom åkte hem vid 1 i natt. Riktigt trevligt. Vi snacka en massa gojja och spelade Buzz. Tror vi lyckades vinna en varsin gång allihop.

  Nu ska vi gå ut på gården och grilla korv till lunch. Millan kommer oxå ut.

Over and out!

Av Barbro Åberg - 15 oktober 2011 08:53

Vaknade i natt med tandvärk så det var bara att gå upp och trycka i sej alvedon. Fått sova en del tills värken började igen imorse. Har försökt få tag i tandläkaren men dom öppnar 9 som först. Med min vanliga tur så finns det inga tider.

  Nu ska jag fixa frukost till alla. Har kokat kaffe och ägg så nu ska allt bara fram på bordet oxå.

  Hörs senare!

Av Barbro Åberg - 14 oktober 2011 19:43

Fredag är skönt!!

Idag kom svärmor och svärfar ner och hälsa på. Dom ska stanna till på söndag. Dom har lite grejer att göra så då passar dom på att hälsa på hos barnen sina och så bor dom hos oss.

Dagen idag har varit ganska mycke under lunchen så jag har fått känna på att jag levde lite. Hade även en del smörgåstårtor att lägga ihop och dekorera fast Anna gjorde det mesta vilket var skönt.

  Nu ska jag umgås lite med dom andra så hörs vi imorgon!!

Adios och godnatt!!

Av Barbro Åberg - 13 oktober 2011 18:00

Är det bara måndag och fredag i veckorna?? Fördelen att vi närmar oss jul är att det har börjat säljas pepparkakor. Är gravt beroende av pepparkakor och går i typ 3 månader med kramp i magen!! Men gott är det!   

  Igår var jag ute och plockade svamp med Mia men lyckades glömma att rensa dom. Kom på vid halv 10 när jag var på väg till sängs så jag rensade lite grann och la på tidningar så det fick torka. Tog resten idag.

  Dagen har varit ganska hektisk. La ihop 13 smörgåstårtor och dekorerade 4 av dom för dom ska gå vid 8 i morgon bitti Sen har vi ju haft luncher och mackor förutom dom. Men eftersom jag är så förbaskat duktig så fixade jag allt det!! haha!!

  Har tydligen 6 eller 7 smörgåstårtor att lägga ihop imorgon oxå och dekorera de 9 som blev kvar. Har jag tur så kommer Anna och gör dom så jag slipper.

  Har konstaterat att jag antagligen kommer att stryka med i vinter om det blir kallare än 5 plus. Fyyy faaaan vad jag fryser!!! Har aldrig fryst förut, hade inte ens långkallingar när det var 10 minus men nu...!!! Har varje morgon gått in till Magnus när jag kommit till jobbet och kramat ugnen, sååå varm!  Såååå skööön!! 

  Vågar inte börja sätta på mej en massa kläder redan nu heller för då vet jag inte riktigt vad jag ska ha sen!


                         


Om mej


Gjorde en gastric bypass operation den 11/1-11 och har berättat lite om vägen till ett lite smalare liv.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7
8
9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Bloggar jag följer

ankanplankan.wordpress.com

hea71.bloggplatsen.se

bypassoperation.blogg.se

imsavimsas.blogspot.com

mygastricbypassoperation.blogg.se

alladessaliv.blogg.se

lenalindberg.bloggplatsen.se

eela.bloggplatsen.se

besöksräknare

Min gästbok

Arkiv

Tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

RSS

Besöksstatistik

viktgradering


Ovido - Quiz & Flashcards