babsan22

Direktlänk till inlägg 18 februari 2012

Lite recept från min lilla svarta!!

Av Barbro Åberg - 18 februari 2012 15:06

             APELSINFROMAGERULLE

3 ägg                      1½ dl socker

2 dl vetemjöl            1 tsk bakpulver

Vispa ägg och socker poröst (fluffigt och vitt). Rör snabbt ner mjöl och bakpulver.

Bred ut smeten på bakplåtspapper och grädda mitten av ugnen i 250 grader 4-5 minuter.

Vänd botten på sockrat bakplåtspapper och låt svalna.

Fyllning: 1 påse apelsinfromage      25 g mörk blockchoklad

1. Blanda fromagen enl.recept Hacka chokladen och blanda ner, ställ kallt en stund.

2. Bred krämen på den kalla botten och rulla ihop. Ringla gärna smält choklad över.


            BRUNA BRÖD I LÄNGDER

200 g margarin              1 ägg

200 g socker                   350 g mjöl

2 tsk bakpulver                1 tsk kanel + 1 msk kakao

15 skållade, skalade och malda mandlar

Pensling: 1 ägg + pärlsocker

Blanda socker och margarin och rör ner ägget. Blanda alla torra ingredienser och rör ner i

smöret.

Rulla ut till fingertjocka rullar. Lägg på papperklädda plåtar och platta ut. Inte fler än 2 på varje plåt då de flyter ut.

Pensla en sträng i mitten med ägget ca 3-4 cm bred och strö på pärlsocker.

Grädda i 225-250 grader tills kakan höjts till dubbel storlek, ca 5-8 minuter.

Ta ut och skär sneda kakor ca 2 cm breda medan de fortfarande är varma.

            

                FRUSEN CHEESECAKE

200 g philadelphia ost              3 ägg

2 dl socker                               1 tsk vaniljsocker

1 nypa salt                              2,5 dl vispgrädde

4 krossade digestivekex

1. Rör ost, socker och gulor.

2. Vispa grädden hårt tillsammans med v-socker och salt.

3. Vispa vitorna till hårt skum. Viktigt att ha rena vispar!!!

4. Blanda allt utom vitorna.

5. Smöra en form med löstagbar kant och smula ner kexen och skaka runt.

6. Vänd ner vitorna i smeten och häll den i formen. Plasta och frys.

Tag fram kakan ca 30 minuter före servering. Servera gärna med någon god bärsås.


Nån som äter sushi??

                       FÄRSK INLAGD INGEFÄRA

200 g färsk ingefära                  2 dl risvinäger el 1½ dl vitvinsvinäger

2 dl socker                                1 tsk salt

Skala och skär ingefäran i lövtunna skivor och lägg i glasburk.

Slå på 1 liter kokande vatten och låt dra i 10 minuter. Häll bort vattnet.

Koka upp vinäger, socker och salt. Häll den het på ingefäran, stäng locket och låt stå dra

minst ett dygn innan servering.


 
 
Annika

Annika

19 februari 2012 08:48

Slurp, så gott det lät...jag har nått likande recept på den frusna cheescaken...men den heter Norsk ostkaka :-/
Krameling

http://www.ankanplankan.wordpress.com

Barbro Åberg

19 februari 2012 11:10

Den är suveränt god. Serveras med ljummen hallonsås!! mmmmmmmmmmmmmmmmm!
Har flera recept på cheesecake om du vill ha. Samlar på dom. Eller försöker iallafall!! ;)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Barbro Åberg - 5 november 2012 20:11

Har verkligen lagt av mej med att skriva. Min dotter skäller på mej för att jag inte sätter in några bilder. Vet inte vad det skulle vara för nåt med tanke på att det inte händer nåt i mitt liv.   I fredags åkte vi ut till mamma och hamnade hos min...

Av Barbro Åberg - 28 oktober 2012 14:48

Nu var det väldigt länge sen igen jag vet. Händer ju inte så mycke i mitt liv just som finns att skriva om.   Var och hämtade Andreas och en kompis i fredags på Heron för dom hade varit på bio. Passade på att gå in på XXL och kollade efter vinter...

Av Barbro Åberg - 13 oktober 2012 13:56

Gårdagskvällen var mycke trevlig och showen var bra, maten var okej. Christer Lindarw är fan i mej en av Sveriges vackraste kvinnor! :) Idag kommer Hillsen och vi vuxna ska först på bio och sen ska vi äta raclette. Raclette är som en bordsgrill...

Av Barbro Åberg - 12 oktober 2012 06:27

Idag blir det personalfest. Vi ska på Hamburger Börs och kolla AfterDark. Ska bli riktigt trevligt. Synd att det ska ätas så sent. Min mage brukar packa ihop om jag äter efter 7. Nåja finns väl toa även där!! Och imorgon kommer Hillsen. Vi ska för...

Av Barbro Åberg - 8 oktober 2012 18:41

Åkte som sagt ut till mamma i fredags och stannade till lördag. Blev bjuden på isterband och stuvad potatis. Såååå gott! Ingen här hemma är jättefötjusta i det så mamma och jag brukar äta det när vi är själva!    På lördagen var vi ut i skogen ho...

Om mej


Gjorde en gastric bypass operation den 11/1-11 och har berättat lite om vägen till ett lite smalare liv.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
<<< Februari 2012 >>>

Bloggar jag följer

ankanplankan.wordpress.com

hea71.bloggplatsen.se

bypassoperation.blogg.se

imsavimsas.blogspot.com

mygastricbypassoperation.blogg.se

alladessaliv.blogg.se

lenalindberg.bloggplatsen.se

eela.bloggplatsen.se

besöksräknare

Min gästbok

Arkiv

Tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

RSS

Besöksstatistik

viktgradering


Ovido - Quiz & Flashcards