babsan22

Alla inlägg under april 2011

Av Barbro Åberg - 30 april 2011 13:56

Regntunga skyar men vad kan man vänta sig på Vappen?? Vore mer konstigt om det inte regnade. Men förhoppningsvis så drar det över innan kvällen så man kan kolla brasan utan att bli dränkt.

  Nu har vi varit i Bromma och XXL sport och köpt skor till oss alla. Emma och jag fick ett var sitt par gympadojjor (rosa reebook), Andreas ett par gummistövlar och ett par Nike-dojjor och Mats hitta ett par flip-flop som han ska ha till jobbet. Sen va vi på Stadium och hittade converse så dom fick var sitt par. Nedsatta med 400 kr. Bortskämda skitungar!!  ;)

  Jag blev iallafall glad över mina nya gympisar, jättedyra, hela 99 :-.

Så idag blir det grillning med grannarna och sen får vi se om vi går till brasan eller om vi struntar i det, lite beroende på vädret helt klart.

Jätteglad Vappen önskar jag er alla så hörs vi imorgon!! Tjillevipp

Av Barbro Åberg - 30 april 2011 09:05

Ska bara slänga in en snabbis för att tala om att jag lever. Hann inte med att skriva nåt igår för det blev att sitta ute på gården när jag kom hem och sen grillade vi och gick hem till Micke och Millan för att äta och där blev vi kvar till klockan 2 i natt.

  Nu ska vi bara käka frukost för att sen åka till XXL sport i Bromma för dom hade tydligen extrapris på converse, halva priset, och ungarna har ju tjatat som galningar för att få riktiga. Just nu har dom "bara" sneakers. Jag ska köra så det blir ju en upplevelse, hatar att köra i stan och allra helst dit jag inte hittar. Usch, usch, håll tummarna!!

Av Barbro Åberg - 28 april 2011 18:46

Nu har vi provätit fusklasagne och den fick godkänt. Hemgjord är ju självklart bättre men för att vara ett snabbalternativ eller om man inte är nån stjärna i köket så funkar det helt klart. Nästa gång så ska jag ha i champinjoner bara annars så va det helt okej. Mätt blev man och det blev ungefär 2-2,5 dl. Kanske lite för lite men men...

Av Barbro Åberg - 28 april 2011 18:09

Idag har det som vanligt varit mycke på jobbet men det roligaste hittills har varit mitt besök hos dietisten. Hon tyckte att det gått jättebra och jag har tydligen lyckats gå ner ca 20 % av kroppsvikt redan på 3 månader. Hon sa att vid 1års kontrollen ska man ha gått ner 30 % och jag har redan lyckats med 20 på 3 månader så nåt bra gör jag väl. Däremot tyckte hon att jag skulle kolla hur stora, eller små, mina portioner var så jag inte äter för lite samt att jag ska öka mitt kalciumintag. Mer mjölk åt folket!!! 

  Idag presenterar jag UTMANING NR 2: Vad bjuder jag på för mat??

Ja idag blir det fusklasagne. Mats skulle köpt lasagnette (skönt att ha hemma när det ska gå fort och Mats lagar maten) men tog fel paket så det blev lasagne. Får vi se om den går att äta eller om hemgjord är bäst!! Skickade i lite vitlök (vilket ALDRIG är fel samt extra ost). Återkommer om smak och konsistens. Gör helst maten själv men ibland är det skönt att fuska!

  Idag har jag även köpt sista boken i Jean M Auels serie om Ayla så nu vet jag vad jag ska göra de närmsta dagarna. Vaddå valborg?? Jag ska läsa bok!!

  Nu ringde klockan så nu ska bordet dukas. Återkommer om smaksensation (eller inte!).

Av Barbro Åberg - 27 april 2011 21:56

Träningen hjälpte lite grann, lite mer som träningsvärk än bara ont. Ska kanske stretcha lite extra idag.

  Som vanligt så låter min mage kopiöst mycke så fort jag ätit eller druckit. Ska passa på att fråga dietisten imorgon varför det är så och om det går att göra nåt åt. Kan ju inte vara helt normalt att magen ska höras 2 bänkrader bort varje gång man ätit nåt!!

  Nä nu ska jag nanna kudde så nattinatt!

Av Barbro Åberg - 27 april 2011 17:56

Tänk vad fort veckan går för att man varit ledig 1 dag. Riktigt nice!!

  Idag har jag väldigt ont i axlar och skulderblad, har väl stått konstigt när jag jobbat eller legat illa när jag sovit. Hoppas att träningen hjälper lite. Måste beställa tid hos Sabina innan jag dör!!

Har varit lite halvlugnt på jobbet idag. Bara lunchen som va lite hektisk men det är ju som vanligt.

  Imorgon ska jag in till St. Görans för att prata med dietisten. Dom måste ju kolla så man sköter sej ordentligt. Vet jag väl inte om jag gör, gissar att det fortfarande blir för lite proteiner och så missar jag måltider på helgerna. Glömmer när jag inte är hungrig. Kanske ska sätta ät och sovklocka.

  Har varit inne på ankanplankans blogg och snott hennes idé med utmaningar. Skrev av dom men tänkte ändra lite granna så det passar mej.

Så idag börjar jag med utmaning nr 1:  Självporträtt

    


Före och efter operation.

Fortsättning följer imorgon. Häng gärna på och skriv eller skicka egna utmaningar till mej.

Av Barbro Åberg - 26 april 2011 18:01

Ny vecka och tillbaks på jobbet efter 4 sköna lediga dagar. Känns i kroppen att man varit ledig. Va lite segt idag.

  Hade lite känningar i benen efter allt gående igår. Hade ju satt på mej skor med liten klack och det är ju inte jag van vid som lever i gympadojjor i vanliga fall så vaderna har fått jobba lite annorlunda.

  Skulle behöva ringa Sabina för lite massage igen.

Emma är iväg på träning och jag håller på att laga mat. Ska bli gräddstuvad pytt i panna så den står och puttrar för fullt för att gotta till sej ordentligt. Blir så goa smaker när den får stå. Brukar passa på att göra pytt när man grillat några gånger. Allt left-overs skärs ner i tärningar och kastas i frysen så när det börjar bli mycke så skalar man lite potatis, skär i tärningar, hackar i lite lök och fräser på. Steka lite ägg sen så blir allt perfekt. Till och med hemgjorda rödbetor!! Fan va jag e duktig!!     Lika bra att säja det själv för det är ingen annan som gör det!

  Idag är det inte lika roligt väder. Det kom några droppar i huvet på mej på väg hem fast det är ändå ganska varmt, 12 grader ungefär.

Av Barbro Åberg - 25 april 2011 20:01

Nu har jag varit inne i stan och shoppat med Petra. Mycke gå, gå, gå och mycke prata. Hittade en del grejer. En "storskjorta", röd och rutig med ett par svarta tights, ett par beige linnebyxor som man kan vika upp med knapp och ett ljusblått linne samt ett 5-pack med strumpor. Blev riktigt nöjd med inköpen och konstaterade att jag gått ner 2 klädstorlekar. Kändes bra!!

  Imorgon är det åter tillbaka till vardan, ska bli ganska skönt även om det är jobbigt att gå upp på morgonen. Är ju ingen direkt morgonmänniska!!    Fast jag är ju ingen direkt kvällsmänniska heller!

  Nu ska jag in på fejjan så ha det så gott!

Om mej


Gjorde en gastric bypass operation den 11/1-11 och har berättat lite om vägen till ett lite smalare liv.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20
21
22
23
24
25 26 27 28
29
30
<<< April 2011 >>>

Bloggar jag följer

ankanplankan.wordpress.com

hea71.bloggplatsen.se

bypassoperation.blogg.se

imsavimsas.blogspot.com

mygastricbypassoperation.blogg.se

alladessaliv.blogg.se

lenalindberg.bloggplatsen.se

eela.bloggplatsen.se

besöksräknare

Min gästbok

Arkiv

Tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

RSS

Besöksstatistik

viktgradering


Ovido - Quiz & Flashcards