babsan22

Alla inlägg under maj 2011

Av Barbro Åberg - 14 maj 2011 14:58

Så har vi då varit på Lidingö i 4,5 timme för att kolla på RM i Shito-Ryu. Båda barnen fick ett var sitt brons, mycke stolt mamma!!    

Tänkte försöka mej på att slänga in lite bilder så ni får se hur det ser ut på en tävling i karate.

        Idag var det 4 tatami (mattor) bredvid varandra. Vid andra tävlingar kan det vara fler så det gäller att välja vilka man vill titta på för annars missar man allt och det blir jättegrötigt.

  Nu ska jag åka ner till jobbet för att fixa klar smörgåstårtorna och stänga så vi höres nog imorgon igen för vi ska grilla sen.   Kramizar!

Av Barbro Åberg - 13 maj 2011 21:03

Synd bara att det går så fort så det helt plötsligt är måndag igen.

  Idag har vi som vanligt haft asmycket att göra på jobbet. Fick stanna kvar en halvtimme extra för att göra klart allt.

Imorgon ska jag in och stänga oxå vid 16-tiden. Då ska jag dekorera smörgåstårtorna till söndag samt lägga ihop 2 st till måndag. Borde gå på en timme, kanske lite mindre.

  Kvart i 9 imorgon bitti ska vi va i Lidingöhallen för att ungarna ska tävla i kata. Ska bli så roligt. Det är Andreas 3e tävling. Emma har det ju tyvärr lite värre för 98orna är typ 300 st. Den största gruppen är just tjejer 98. Dom håller på hur länge som helst.

Får hoppas och hålla alla tummar att hon slår sitt rekord imorgon. Återkommer om hur det gick för dom båda. Ska se om jag lyckas fota lite oxå så ni får va med ni oxå.

Har kanske nån gammal bild, ska kolla.

  Hittade bara den här från Eriksdalshallen i höstas.

Av Barbro Åberg - 12 maj 2011 20:08

Ha en dagens utmaning för nu har jag äntligen laddat in bilderna från mobilen.

UTMANING NR 10, Favoritbild

  

Badberget hos mamma. Detta var taget midsommaraftonskväll 2010. Vi hade varit ner och bastat och var precis på väg hem. Denna badplats har jag växt upp vid och badat otaliga gånger vid. Världens bästa badplats!! 

 

Av Barbro Åberg - 12 maj 2011 16:09

  Idag var det åter lite hektiskt på jobbet. Skönt så att tiden går fort. Vi har en prao hos oss nu i 2 veckor. Tycker det är pest med prao för man måste hitta på nåt åt dom att göra för jag kommer ihåg själv hur förbaskat trist det va att bara stå och glo men inte till Linnea inte, hon är helt självgående. Hon gör räkmackor i flygande fläng och sen går hon till disken och kollar, ut i serveringen och plockar disk, sen byter kaffepannor och brygger nytt. Helt kalas!! Nu måste man hitta på grejor till sej själv att göra för hon är så snabb så man inte har nåt att göra själv.

  Idag ska jag tillbaka till jobbet till 5 för vi ska ha möte med festgruppen i Emmas klass. Det var så turbulent i deras klass för en tid sen och då ställde vi ultimatumet att om dom ville ha nåt kul så var det dax att skärpa till sej och sköta sina lektioner med att komma i tid, vara tyst, göra läxor och lyssna vad läraren säjer. Och nu så har dom gjort det så då ska vi prata igenom vad vi kan hitta på. Picknick med brännboll eller disco eller nåt annat. 

Av Barbro Åberg - 11 maj 2011 17:27

Ljus och solig onsdag och jag har jobbat inne hela dagen. Slutade kl 16.00 Imorgon när jag slutar halv 3 så ska det regna. Fast det ska tydligen regna hela helgen. Blir inte ett dugg förvånad. Men det behövs, börjar bli ruggigt torrt i marken.

  Tänkte jag skulle skriva en liten stänkare till er och sen gå ut och sätta mej på gården (om jag orkar). Känner mej lite slö och slapp idag, lite ont i halsen. Mats har väl legat och hostat på mej hela natten.

  Tror jag ska lägga mej på sängen och läsa min bok istället, känns som en god idé. Fast jag skulle väl kanske behöva lite frisk luft och solsken oxå för det blir ju inte så mycke av den varan om dagarna.

  Börjar bli less på min våg oxå, händer ju inte ett förbannade dugg. Alla pratar så fint om att dom rasar i vikt efter en gastric op men inte jag.

Idag har jag ätit en fralla (nästan) med leverpastej, ost och grönsaker till frukost halv 8, sen blev det en halv kopp kaffe vid 8 (sen var den kall), lunch kl. 10 och då åt jag 3 potatisbullar med 3 bacon och lingonsylt, drack ett halvt glas lättmjölk medan jag väntade på micron.

  Fikade kl halv 1 med en kopp kaffe med mjölk och då blev de faktiskt en bulle.

Vid 3 tog jag ett kokt ägg med salt och lite fetaost.

Middag vid 5 som blev pasta med stekt korv och lite tzatziki och ketchup.

Och det är så långt jag kommit hittills. Nu låter magen som en trasig motor med gurgelproblem. Har fått i mej 2 stora glas med vatten oxå under dagen, inte mycket!! Har en petflaska bredvid mej som jag ska försöka få i mej.

Av Barbro Åberg - 10 maj 2011 16:49

Idag var det riktigt mycke att göra över lunchen men det gick fort för de flesta skulle ta med sej maten så då blir det ju ingen disk och det är ju skönt. Snabbt in, snabbt ut. Såna kunder är bra!!

  Efter lunchen så tvärdog allt så jag passade till och med på att gå hem en halvtimme tidigare. Så nu ska jag ta och slänga in potatisbullarna i ugnen och sen steka lite bacon, mer avancerat än så tänker jag inte vara idag när solen skiner.

  Ska köra ner Emma till träningen och sen tror jag att jag ska sätta mej ute nånstans och läsa min bok. Kanske ta med en filt och lägga mej i solen. Mmm bra idé!

  Trött är jag oxå. Att det ska va så förbaskat svårt att få tummen ur rö.en och komma i säng. Gör ju inte ens nåt viktigt på kvällen utan kollar TV eller läser i boken. Sen är man astrött på morgonen och snoozar typ 10 gånger så man blir ännu tröttare innan man kommer ur sängen. Fast det är ju grymt skönt att få somna om.

  Börjar bli dax att beställa tid för bryn och fransfärgning så man slipper sånt nu på sommaren och kan bada utan att se ut som en färgkarta under ögonen.    

  IDAG BLIR DET UTMANING NR 9,Favoritfilm

Gillar väldigt många filmer men favoriterna är: Alla Harry Potter-filmer och Sagan om ringen-trilogin. Dom kan jag se om och om igen. Sen är jag ju dessutom en tecknad film-fantast. Älskar alla tecknade filmer!! Fördelen just nu med att ha små barn så man har en anledning att gå på bio och se tecknat!!  ;)

Av Barbro Åberg - 9 maj 2011 18:13

Dagen har varit ganska händelsefattig. Jobba, tvättstugan, laga mat, äta, tvättstugan, byta om och snart ska jag iväg och träna. Inte många gånger kvar nu innan uppgradering sista helgen i maj. Ska bli skönt att få ta det lite lugnt utan att stressa till idrotthuset nästan varje dag.

  Så fort träningen är över så ska vi till polisen för att fixa pass till oss allihopa för vi ska till Turkiet i höst. Ska bli sååååååå nice!!

  Har ingen lust att träna men det är inte så många gånger kvar nu. Har verkligen lessnat på karate. Vill börja dansa zumba för det verkar va grymt kul. Jobbigt men kul.

På lördag ska ungarna tävla i kata så vi ska åka till Lidingö.

  Nu ska jag göra mej i ordning å hej på en stund!

Av Barbro Åberg - 8 maj 2011 20:08

Har ju missat att lägga in några utmaningar så då kör vi.

UTMANING NR 8: Min tro eller livsfilosofi

Tro vet jag väl inte om jag har nån, iallafall inte nån kristen eller islamsk eller nåt sånt. Har väldigt svårt att tänka mej att nån Gud skulle tillåta att det är som det är i världen. Däremot så tror jag att man återkommer till jorden tills man lärt sej det man behöver lära och att man blir så god som man ska bli. Då som först får man komma till nåt typ av nirvana eller himmelsport.

Min livsfilosofi är att man ska göra det bästa av det man har och ta problem vart efter dom kommer. Ta livet med en klackspark, ett skratt förlänger livet och med ett leende kommer man långt. Sen kan man alltid gnälla lite där emellan!    

Om mej


Gjorde en gastric bypass operation den 11/1-11 och har berättat lite om vägen till ett lite smalare liv.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Bloggar jag följer

ankanplankan.wordpress.com

hea71.bloggplatsen.se

bypassoperation.blogg.se

imsavimsas.blogspot.com

mygastricbypassoperation.blogg.se

alladessaliv.blogg.se

lenalindberg.bloggplatsen.se

eela.bloggplatsen.se

besöksräknare

Min gästbok

Arkiv

Tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

RSS

Besöksstatistik

viktgradering


Ovido - Quiz & Flashcards