babsan22

Alla inlägg under maj 2011

Av Barbro Åberg - 21 maj 2011 11:59

Slocknade som en klubbad säl igår. Till och med före barnen. Var sååå trött! Har sovit 12 timmar ungefär. Nu har jag lite ont i huvet och känner mej lite överkörd men det går väl över. Ätit frukost, 2 fullkornsrostisar med messmör (eller snarare 1½) och hällde upp 2 dl yoghurt men den får vänta till mellis. Funderar på om jag ska orka koka kaffe eller om jag ska vänta tills vi åker på kalas och dricka då. Tar det då!

  Måste gå och hämta en tröja för jag fryser, tofflorna sitter redan där dom ska. Åter igen tack Pethra för dom!!

UTMANING NR 12, En vanlig dag hemma hos mej:

Tar en vanlig måndag. Mats har redan stuckit till jobbet när min klocka ringer vid 05.45 Snoozar några gånger och brukar gå upp vid 6-6.05 går på toa, på med mascara och lite deo, klär på mej, går till köket och tar mina piller och sen badrummet för att borsta tänder.

Väcker barnen (ca halv 7- 5 över halv). På med skor och jacka och går till jobbet. Där vid ca 10 i 7. Snackar lite skit i bageriet om dom inte är på frukost och sen tar en vagn med bröd och går upp till mej.

  Jobbar måndagar 6 timmar till kl 14. Då är det att stressa hem för min tvättid i tvättstugan börjar 14.00 Brukar va hemma ca tjugo över.

  In med grejorna i maskinerna sen hem för att förbereda middagen så den är påbörjad. Vid halv 4 ner och plocka ut allt för att hängas eller in i torktumlaren.

Hem och fixa mat klart så den står på bordet vid 4. Mats hemma vid ca 10 över.

Äta och sen får Andreas byta om till dräkten  och Mats skjutsar ner honom till 5 till träningen och jag går till tvättstugan vid halv 6 om jag inte haft mer att tvätta för då får jag gå dit emellan så klart. Annars brukar jag sätta mej en stund vid datorn.  Emma byter om vid tjugo över 5 och sen går ner eller sparkcyklar till träningen (om hon inte åker med när Mats skjutsar Andreas).

  Tillbaks till tvättstugan för att vika allt och sen hem för att själv byta om till dräkten. Mats och Andreas brukar va hemma vid tjugo över ungefär och då byter även han om till dräkt och Andreas hoppar in i duschen.

Grannen kommer ner och så sticker vi vid halv- tjugo i 7 till träning.

Tränar mellan 7-8 och sen hemma igen vid halv 9. Då slåss vi om duschen och sen tar jag lite mellis medan vi kollar CSI.

  När det är slut så är det tandborstning och nanna kudde.

Av Barbro Åberg - 20 maj 2011 21:44

Tänker fatta mej kort. Satt ute en stund tills solen gick ner för det blev så förbannat kallt så nu fryser jag in i märgen. Tofflor och munkjacka som extra tillbehör men lika kallt för det. Ska hoppa in i duschen och sen nanna kudde tror jag. Håller ju fortfarande på och läser min "lilla" bok (tegelsten) på 700 sidor som jag bara måste fortsätta med.

  Nä, trött och frussen så nu tänker jag överge er för lite varmvatten och säng. Så skönt att duscha så varmt så det svider i skinnet.

Tjillevipp och god natt.

Av Barbro Åberg - 19 maj 2011 20:45

Idag var det åter en hel att göra på jobbet. Ganska skönt för tiden går fort.

  Har varit väldigt yrslig bara. Hållt på att svimma varje gång jag ställt mej upp. Lite jobbigt när man är på jobbet och behöver fara iväg lite snabbt.

  Hem från jobbet och lagade mat, tillbaks ner till jobbet vid 5 för möte med andra föräldrar för vi ska ha klassfest. Sen hem till halv 7 och hämtade Emma och skjutsade henne till träningen. Hemma igen vid halv 9 och nu sitter jag här. Ska bara plita ner lite så ni vet att jag lever. Ska strax säja God Natt till barnen och sen är det Criminal Minds.

  Vicke, tänker på dej, känner med dej och du finns i mitt hjärta nu och alltid. Puss gumman!!

Av Barbro Åberg - 18 maj 2011 17:31

Asmycket som vanligt. Kom iväg en halvtimme senare för jag jagade nån som kunde jobba istället för Cattis som är sjuk. Sofia skulle komma men lite senare så jag får väl stanna kvar en stund imorgon oxå. Vad gör man inte för att cheferna ska kunna ha semester?! Nåja får snart vara lite ledig och ut och åka. Vi ska ta en 39-timmars kryssning den 2 juni. Jag, Mats och barnen. Ska bli sååååå skönt.

  Just nu sitter jag i min ensamhet och äter en äggmacka till middag. Mats är ner med Andreas till träningen och Emma är hos Mikkis alltså alldeles ensam. Synd om mej!!        Eller inte!

Gårdagens matdagbok:

6.20 ½ glas juice med tabletter

7.30 2 dl yoghurt, 1 liten banan

8.00 1 kopp kaffe med mjölk

10.30 2 dl mos, 1 kokt korv, 1 dl grönsaker

12.50 1 kopp kaffe med mjölk, 1 bulle

15.15 1 surdegsbröd med rostbiff o pot.sallad, gurka,tomat, sallad

17.30 4 pannkakor med grädde och sylt, 1 glas lättmjölk, 1 kalciumtablett

19.00 1 banan

20.30 1 tallrik flingor med lättmjölk

  Åt för fort känner jag nu. Usch!! Man ska inte va glupen!

Av Barbro Åberg - 17 maj 2011 18:49

Dagen började fint med klarblå himmel och solsken men nu så vräker regnet ner. Tur att jag inte tvättat fönstren för då skulle jag bli ledsen.

  Mycket att göra över lunchen som vanligt men det är skönt för då går tiden fort

  Idag beställde jag pannkaka till middag så det var nästan klart när jag kom hem. Riktigt skönt, behövde bara steka dom sista så att Emma och Mats fick börja äta eftersom Emma skulle på träning till kl. 6. Lyckades få i mej 4 stycken så nu är jag lite äckelmätt.

Imorgon har Emma friluftsdag så jag har gjort pastasallad med ost och skinka till henne. Allt enligt önskemål. Så får hon ta lite juice och yoghurt med sej också.

  Går fortfarande inte ner, riktigt djävla irriterande måste jag få säja. Vad ska man göra? Sluta äta helt eller..?

Min matdagbok såg ut igår så här:

6,20 tabletter och ½ glas juice

7.30 1 myslifralla m philadelphia och skinka

8.00 1 kopp kaffe med mjölk

10.00 3 dl biffwok

12.30 2 dl skogsbärsyoghurt med 1 liten banan

15.00 1 banan

16.30 2 dl potatismos, 1 kokt korv, 1 glas lättmjölk

19-20 träna karate

21.00 1 stor kopp te med lättmjölk, 1 äpple, 2 knäckebröd med messmör

Där emellan klämde jag in lite vatten.


Av Barbro Åberg - 16 maj 2011 16:48

Idag har det ju inte varit det bästa vädret för det har regnat. Gör inte så mycke så länge man är på jobbet. Hade tur när det var dags att gå hem för då sken solen.

  Snabbt som attan hem för det är måndag och som vanligt har jag tvättstuga mellan 14-18 men idag var det nån som hade snott min tid och startat vid två, vilket inte ska gå att göra för maskinerna ska bara starta om man har rätt "droppe" att aktivera datorn med. Ringde till botkyrkabyggen för att höra om det fanns nån möjlighet att kunna dubbelboka eller om dom helt frankt gått in genom öppen dörr och snott min tid för då skulle jag bara slänga ut grejorna utanför dörren. Hon såg att vi hade tiden och att den som tvättade var dom som hade tiden innan så hon tyckte jag skulle slänga ut grejorna och starta min tvätt, vilket jag gjorde. Så nu ska jag snart ner och ta hand om allt torrt och det som ligger i maskinerna just nu.

Ska slänga in en liten utmaning bara.

UTMANING NR: 11, Gör mej glad

Finns mycke som gör mej glad. Solvarma jordgubbar är nog nr 1 iallafall. Blommor, surrande humlor, solen, glada barn, mina barn, -10 med massa snö och gnistrande solsken, ett uppskattande ögonkast från min man, mina vänner, min familj. Tja kan nog hålla på längre om jag bara orkade.

Ge ett leende så får du ett leende!! 

God kväll!!

Av Barbro Åberg - 15 maj 2011 21:22

Har fört min dagbok under dagen och måste nog säja att jag inte hunnit få i mej så mycke som jag kanske borde. Frukost, lunch och middag samt 2 mellisar har det väl hunnit bli trots att jag vaknade så sent men det är ju inga 3 dl per gång. Nu har jag avslutat med en knäckemacka med messmör och ett äpple. Ska snart ta min gigantiska kopp med te oxå så är sista mellisen fullbordad.

  Idag har jag inte gjort många knop, har inte orkat. Legat inne i Andreas säng och kollat film halva dan. Riktigt skönt faktiskt. Så nu efter en kokhet dusch för att få upp värmen så hamnade jag i soffan bredvid Mats som kollar matchen mellan sverige och finland medans jag åt min mellis.

  Ska alldeles strax nanna kudde, ska bara dricka upp mitt te.

Hörs imorgon så natti natti, sov så gotti!!

Av Barbro Åberg - 15 maj 2011 11:32

Idag så var vädret inget roligt men det gör inte så mycke, behövs verkligen regna. Det är jättetorrt i marken så det får gärna komma mer vatten för min del.

  Vägde mej idag och står fortfarande still. Har nu beslutat att skriva matdagbok. Hoppas att jag kommer ihåg det oxå.

Idag har jag börjat med piller vid halv 11 som jag svalde med lite nyponsoppa.

Vid 11 tog jag 2 rostade fiberrostisar med marmelad och ost samt resten av glaset med nyponsoppa. Har hittills fått i mej 1 rostis och ingen soppa.

  Igår blev det grillad fläskfilé med pommes frittes och sallad. Tur med vädret så vi satt ute. Blev ganska fort kallt så fort solen försvann men innan dess så var det jättemysigt. Gick ner till Micke och Millan och fortsatte kvällen där. Mycket trevligt, tack för igår!!     Blev lite sent, typ 3 tror jag.

  Nu ska Andreas iväg på kalas på Sydpoolen till Saron. Han är den enda killen hon har bjudit, sen är det bara tjejer, fast det gillar han för dom svärmar som myggor runt honom jämt.

  Nu har jag snart fått i mej mackan, bara soppan kvar.

Ska kolla film nu så tjillevipp!






























Om mej


Gjorde en gastric bypass operation den 11/1-11 och har berättat lite om vägen till ett lite smalare liv.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Bloggar jag följer

ankanplankan.wordpress.com

hea71.bloggplatsen.se

bypassoperation.blogg.se

imsavimsas.blogspot.com

mygastricbypassoperation.blogg.se

alladessaliv.blogg.se

lenalindberg.bloggplatsen.se

eela.bloggplatsen.se

besöksräknare

Min gästbok

Arkiv

Tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

RSS

Besöksstatistik

viktgradering


Ovido - Quiz & Flashcards