babsan22

Alla inlägg under juli 2011

Av Barbro Åberg - 31 juli 2011 10:00

Ja så var det bara 1 vecka kvar av semestern. Börjar ändå komma i det stadiet att det ska bli skönt att börja jobba så då är jag väl antagligen utvilad så det räcker eller så börjar jag bli uttråkad!!   

  Sitter här och ska försöka få i mej min frukost. De blev en lingongrova med skagenost, lördagskorv och en ostskiva. Förstår inte att det ska va så svårt att få i sej en macka. Är sällan hungrig efter jag tagit mina piller.

  Idag kommer hela familjen hem oxå. Ska hämta Emma så snart Mats kommer med bilen. Ska bli skönt att få hem dom även om det har varit skönt att va själv. Men nu börjar det bli ensamt.

  Ska försöka få ork till att tvätta fönstren på andra sidan oxå. Att det ska va såå tråkigt att tvätta fönster?? Går ju fort bara man börjar men bläääää! Bädda rent i Emmas säng innan hon kommer hem eller rättare sagt bädda med lakan för dom åkte i tvätten samma dag hon for och det har inte blivit några nya än men det går fort. Blir hon glad hoppas jag.

Av Barbro Åberg - 30 juli 2011 18:47

Idag hade jag sovmorgon. Vaknade kvart över 10 av mina grannar som sprang fram och tillbaka. Vet inte vad dom gör i den lägenheten. Det springs runt runt och smälls i dörrar och gapar och skriker. Tur att det var dags att gå upp. Höll ju på att missa mitt och mammas lördags nöje, melodikrysset. Ja jag vet att det är pensionärsvarning men jag kan ta det!!   

  Annars så har det blivit fönstertvätt i Andreas rum och i köket än så länge. Nya gardiner till det. Ska ta Emmas rum när orken kommer tillbaka. Sen är det bara vardagsrummet och inglasningen kvar fast den tar jag när Mats är hemma så han får lyfta ner dom. Glasen är astunga och vill inte tappa dom över kanten.

  Nu har jag fixat lite kvällsmat, mac and cheese med korv och grönsaker, blev gott! 

Snodde ytterligare ett recept av ankanplankan, after eight-muffins. Vet inte när jag ska hinna göra allt smarrigt hon lägger ut. Om ni vill ha lite schyssta goa recept så besök hennes blogg. Man blir hungrig och sugen fast man redan ätit. ankanplankan@bloggplatsen.se Mycke mumsmums. Synd att jag inte har after eight hemma för då hade jag provat redan nu, när ingen är hemma!! hehe

Av Barbro Åberg - 29 juli 2011 18:09

Så var vecka 3 slut. Helt fruktansvärt!! Bara 1 vecka kvar att ha semester.

  Idag har jag och Millan varit ute hos mamma och plockat svamp. Blev inte nån enorm skörd men det räcker väl till hennes gubbe och dotter som är dom enda i den familjen som äter svamp. Så slapp jag rensa dessutom  

  Igår skjutsade jag Emma till en kompis vid Gålö Havsbad och idag tog Mats med sej Andreas och åkte till sin mamma så i helgen är jag gräsänka. Kors vad synd det blev om mej!!  Eller inte alls. Gud vad jag ska njuta! Just nu sitter jag på balkongen efter inmundigad middag som blev en spansk omelett med en "lonkero" och en flaska vatten och laptopen i knät. Solen skiner och det är 25 grader varmt, nice!

  Undrar om man ska ta och sätta på en film och mysa ner i soffan?! Nu kan jag ju få ha kontrollen alldeles för mej själv och titta på vad jag vill.

  Min dotter har återigen starta sin blogg på emmaaberg@bloggplatsen.se om nån är intresserad av att kolla in där.

Over and out!

Av Barbro Åberg - 28 juli 2011 11:53

Glömde ju att jag skulle skriva lite om vad jag tyckte om Harry Potter-filmen om nu någon kanske skulle vara intresserad?!

  Vi såg den i 3D så det blev ju lite verkligare eller vad man ska säja. Filmen var mycke bra men det va ju lite antiklimax. Tråkigt att det är den sista, vad ska man nu se fram emot??

  Annars så var det inte så mycke avstamp från boken som många filmer brukar vara utan det hände ungefär som det står skrivet och sånt gillar jag. Har sett filmer där inte en siffra är rätt med boken och då är det tråkigt.

  Mysigt oxå att Emma och jag fick vara lite själva bara hon och jag utan killarna. Dom ska gå och se Bilar2 sen när den har premiär.

Av Barbro Åberg - 28 juli 2011 11:37

Ojdå missade visst igår. Var inte ute på nätet på hela dan tror jag. Jo en snabbis på fejjan när jag kokade kaffe efter maten.

I tisdags käkade vi tacos med grannarna. Sååååå gott! Synd att man inte kan äta mer för det är ju så gott! Det blev en minitub och 10 chips sen var det stopp. Men gott!! Kan man inte säja för många gånger!!    

Igår grillade vi kycklingspett och så hade vi risotto med kantareller till det. Oxå mycket gott!! Sen blev det kaffe och senare på kvällen käkade vi maräng sviss.

  Annars hände det inte så värst mycke under dagen. Satt ute i pergolan med grannarna och umgicks. Trevligt. Har ju semester så behöver inte göra så många knop.

  Idag är det tvättstugan 10-14 och sen ska jag skjutsa Emma till en kompis för dom är ute vid deras husvagn vid Gålö Havsbad så hon ska va där till söndag. Mats och Andreas ska åka till hans föräldrar imorgon och jag och Millan ska ut och plocka svamp i skogarna hos mamma. Så sen är jag gräsänka hela helgen. Kors vad synd det är om mej! Ska njuta som bara den. Sitta på balkongen och läsa min bok och dricka vin.    

Av Barbro Åberg - 26 juli 2011 11:02

Vädret är ju inte på sin gladaste sida idag heller. Hoppas att solen snart vill titta fram så man kan få bli lite brun innan man börjar jobba igen.

  Idag känner jag mej lite slö och slapp. Det enda jag tänker engagera mej med idag är att lägga alla kantareller i frysen. Dom blev färdigrensade till slut!! Kanske ska ta fram nåt vi kan grilla oxå?! Frågan är bara vad!


Och skänk en tanke till offren i Norge!! Vart kommer alla dårar ifrån?? Är det förmycke dataspel eller vad? Kan man inte fatta att man inte kan hoppa på någons huvud utan att den dör?? Eller skjuta nån för dom ställer sej inte upp igen och skjuter tillbaka. Det finns ingen ångra-knapp.

Av Barbro Åberg - 25 juli 2011 12:55

Nu äntligen har vi sovit i våra egna sängar. Har inte varit hemma sen tisdagen den 12e när vi tog kvällsbåten till Finland. Jätteskönt!

  Mats ska väl en sväng till svärmor men då tänker jag vara hemma och förhoppningsvis putsa lite fönster som inte blivit gjort sen förra året. Klart lagom till hösten kommer.

Idag hade jag halvårskontroll från StGöran. Endast ringkontakt men fick väga och mäta midjan ändå. Hon tyckte det var konstigt att jag stått still så länge som jag gjort och föreslog att jag ska börja föra matdagbok på allt jag stoppar i mej med klockslag och mängd och sen ringa dietisten och höra med dom. Håravfallet skulle stabilisera sej såsmåningom.

  Så va vi in till Råsunda idrottsklinik med Emmas fötter och han kände och klämde lite och sen fick vi remiss till cityakutens röntgen. Så nu ska vi vänta på tid från dom och sen höra av oss igen till idrottskliniken. Får vi se vad som händer.

  Har beställt biljetter på HeronCity för Emma och jag ska kolla Harry Potter idag. Lagom nöje vid sånt här trist väder. Ska bli spännande att se sista delen. Lite trist dock att det nu är slut! Återkommer med recention om den var bra eller ej.

Igår roade vi oss med detta oxå:

  Årets andra skörd. Den första fick jag typ 10 st små rackare och nu orkade jag knappt bära korgen ur skogen. Gott gott!!

Har ungefär hälften kvar som får rensas ikväll.

Av Barbro Åberg - 22 juli 2011 09:27

Hemma!! Åkte iland vid tjugo i 7 imorse. Borta bra men hemma bäst!! Fick köra nästan hela vägen ner igår, brukar vanligtvis sitta brevid och halvsova hela vägen. Tröttsamt!! Vi tog en fika och kisspaus när vi hade ungefär en timme kvar att köra så då fick Mats ta över ratten. Vill inte köra i Åbo.

  Tyvärr ska vi inte va hemma så länge idag. Har tvättstugan 10-14 och sen ska vi åka till brorsan. Syrran har grillfest imorgon så vi åker ut redan idag för att umgås lite. Kanske ska gå till skogs imorgon för att kolla efter lite svamp oxå när man ändå är där. Nu har det ju regnat så det kanske har kommit lite kantisar.

  Gå till mamma och hämta min jacka och tandborstar som jag glömde sist oxå. Huvet under armen!!

  Ska passa på att sova lite middag oxå innan vi åker. Om jag kastar in tvätten så hinner jag vila 30 minuter innan den är klar och sen kasta allt i torktumlaren så kan jag vila ytterligare 1½ timme, nice!! Kanske hinner kolla nån film?? Nä ska sova!!

Nu ska jag plocka iordning tvätten. Blir en del kan jag säja, trots att jag tvättade en del under veckan. Fast det var mest underkläder och t-shirts.

  Tråkigt väder! Man blir trött av bara allt grått. Men det skulle klarna upp framåt kvällen så vi får hoppas på det. Hoppas det blir bra till imorgon för vi skulle sitta ute.

Får se om jag lyckas låna en dator av bror och slänga in nån stänkare imorgon. Annars så återkommer jag på söndag.

Om mej


Gjorde en gastric bypass operation den 11/1-11 och har berättat lite om vägen till ett lite smalare liv.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28 29 30 31
<<< Juli 2011 >>>

Bloggar jag följer

ankanplankan.wordpress.com

hea71.bloggplatsen.se

bypassoperation.blogg.se

imsavimsas.blogspot.com

mygastricbypassoperation.blogg.se

alladessaliv.blogg.se

lenalindberg.bloggplatsen.se

eela.bloggplatsen.se

besöksräknare

Min gästbok

Arkiv

Tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

RSS

Besöksstatistik

viktgradering


Ovido - Quiz & Flashcards